Obvestila

Kontakt

OE Zdravstveni dom Kranj
Zobna Poliklinika,
Gosposvetska ulica 10b,
4000 Kranj

Telefon: 04 2082 100
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

Odprta je nova ŠOLSKA ZOBNA AMBULANTA

2. februar 2023

OZG OE ZD Kranj in Mestna občina Kranj sta poskrbela za novo šolsko zobno ambulanto v prostorih OŠ Jakoba Aljaža Kranj.
V njej delata zobozdravnica Manca CVETKO, dr.dent.med. in medicinska sestra Irena ERBEŽNIK.

Kontakt ambulante:
Telefon: (04) 20 82 442
Email za naročanje: zob.amb.cvetko@zd-kranj.si


Ob odprtju je direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura poudarila:
"Zdravstveni dom (ZD) Kranj se trudi čim več storitev, ki to omogočajo, približati uporabnikom. Zobozdravnik na šoli pomeni veliko olajšanje in lažje izvajanje preventive in tudi kurative. To bi želeli urediti na vseh šolah na področju, ki jih pokriva ZD Kranj. Na žalost pa tako kot nam tudi šolam primanjkuje prostora. Investicijo v novo šolsko zobno ambulanto smo izvedli skupaj z Mestno občino Kranj. Celotna investicija je bila vredna 145.000 evrov, pri čemer je ZD Kranj kupil opremo, znesek je znašal 36.000 evrov."Enota za zobozdravstveno vzgojo in preventivo ZD KranjNovo šolsko ambulanto so odprli župan MOK Matjaž Rakovec,
ravnateljica OŠ Jakoba Aljaža Lucija Rakovec in
direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar ŽuraNa OŠ Jakoba Aljaža so poskrbeli tudi za torto


SPOROČILO ZA JAVNOST
Zdravstveni dom Kranj, enota zavoda Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG), je lani pridobil dodatni program šolske zobne ambulante, zato so v sodelovanju z občino iskali primeren prostor, kamor bi jo lahko umestili. Prostor so našli v OŠ Jakoba Aljaža in nekdanjo shrambo s konkretnimi gradbenimi posegi preuredili v sodobno zobno ambulanto.

»V šolstvu se dobro zavedamo, kako pomembno je, da je za učence in učence kvalitetno poskrbljeno z vseh vidikov: z izobraževalnega, vzgojnega in da je velikega pomena tudi učenje skrbi za zdravje. Prav zato smo se pred manj kot enim letom začeli dogovarjati z Mestno občino Kranj in pozneje z Zdravstvenim domom Kranj, da naš skladiščni prostor, ki ga nismo uporabljali, spremenimo v novo šolsko zobno ambulanto. Ob tem pa nas veseli še, da smo pri skupaj z ambulanto pridobile še dodatni prostorček za izvajanje individualnega pouka dodatne strokovne pomoči. Naša šola s 27 oddelki je namreč dosegla svoj prostorski maksimum. Prav zato se res iskreno zahvaljujem občini, s katero odlično sodelujemo, da nam je prisluhnila in se je odločila za to investicijo, zahvala pa tudi ZD Kranj, s katerim smo že tako dobro sodelovanje še dodatno okrepili. Tudi učenci se nove ambulante odkrito veselijo, saj so jo izpostavili med stvarmi, ki so jim v šoli najbolj všeč – poleg dobre hrane ter lepe in urejene šole,« je na odprtju novih prostorov povedala ravnateljica šole, mag. Lucija Rakovec.

»Otroški zobozdravnik predstavlja prvo in najpomembnejšo stopničko na poti k zdravim zobem za vse življenje. Zadovoljen, da nam je uspelo skupaj s šolo in ZD Kranj izvesti še to pomembno investicijo. Po najboljših močeh si prizadevamo vzpostavljati boljše razmere za otroke in zaposlene v vseh kranjskih šolah in OŠ Jakoba Aljaža ni izjema. V preteklih letih smo izvedli energetsko sanacijo stavbe skupaj s športno dvorano, izdelali stopnišče, namenjeno evakuaciji v primeru požara, uredili plato pred šolo, preuredili in na novo opremili številne učilnice, uredili prezračevanje v več prostorih, nabavili aparat za kuhinjo in gradbena dela za zunanjo ureditev šole … V letošnjem letu nameravamo v okviru participativnega proračuna zamenjati asfalt na košarkarskem igrišču, upamo tudi na sofinanciranje izvedbe parketa v telovadnici, v prihodnjih letih pa želimo na zunanjem igrišču zamenjati pesek za tartan. Tudi rešitev za prostorsko stisko v šoli snujemo že nekaj časa: nekdanjo Srednjo trgovsko šolo bomo preuredili v Podružnično šolo Jakoba Aljaža, za kar že pripravljamo projektno dokumentacijo. Skratka, veliko dela je že opravljenega, veliko ga še bomo opravili, tako da bo OŠ Jakoba Aljaža v vseh vidikih še bolj urejena in uspešna šola. Prav tako tudi otroci, ki bodo zdaj lahko v copatih prišli k svojemu zobozdravniku,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

« nazaj na seznam